Rezervasyon & Bilgi: +90 532 456 96 57

Haberler & Duyurular

Bodrum Başlangıç – Marmaris Bitiş – Tek Yön  1 Hafta Mavi Tur Programımız

Mavi Tur  Detayları

Bodrum Başlangıç – Marmaris Bitiş – Tek Yön  1 Hafta Mavi Tur Programımız

1.Gün – Bodrum

Yat’a adım attığınız andan itibaren yat kaptanı ve personelleri ile tanışma ve mavi yolculuk hakkında bilgi edinme adına “Hoşgeldin Kokteyl’i” yapılacak. Sonrasında akşam yemeği ve geceleme Bodrum Limanı’nda.

Türkiye’nin Ege kıyılarında yapılacak yolculuklar için ideal bir başlangıç noktası olan Bodrum aynı zamanda Avrupa’nın en iyi deniz gezisi alanları arasındadır. Kristal berraklığındaki suları, bol güneşi, masmavi gökyüzü ile misafirlerine kendini harika hissettiriyor. Uygun demirleme alanları sayesinde mavi yolculukların vazgeçilmezleri arasında bulunan Bodrum’un sımsıcak insanları neşenize neşe katacak. Bodrum üzerinde bulunan yerleşim alanları ve köylerin doğal dokusunun bozulmamış olması doğanın tadını çıkarmaya imkan tanımakta.

Ülkemizin önemli liman kentlerinden bir tanesi olan Bodrum antik dönemlerde “Karya – Halikarnas” olarak isimlendirilmiştir. Aynı zamanda “Dünyanın Yedi Harikasından Biri” olan Mausolus Mozolesiyle de ünlü bir liman. 15. yüzyılda Haçlılar tarafından inşa edilen Bodrum Kalesi görülmeye değer yerlerinden. Her yıl pek çok kültürel festivale ev sahipliği yapıyor. Kale bünyesindeki Sualtı Arkeolojisi Müzesi görülecek diğer alanlardan.

2.Gün – Palamutbükü, İnce Burun

Datça yarımadası üzerinde bulunan plajların en iyilerine sahip olmasıyla bilinen Palamutbükü kendinizi daha genç hissetmenizi sağlayacak doğal güzellikleriyle fazlasıyla etkileyici. Datça yarımadasının ucunda yer alan Palamutbükü huzur ve mutluluğun simgesi. Sularının oldukça temiz olduğu denize ilk bakışta belli olmakta. İnsanları sıcak ve dost canlısı olan Palamutbükü’nde kendinizi hiç olmadığı kadar değerli hissedeceksiniz. Muazzam doğal güzelliği ile başlı başına bir cennet.

Akşam yemeği ve geceleme için İnce Burun’a doğru yola çıkılır.

3.Gün – Aktur Koyu, Bencik Koyu

Çam ağaçlarının ele geçirdiği Aktur Koyu oksijen bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip.” Türkiyenin En Güzel Koyu” ünvanına layık görülmüş olan Aktur sıcak bir turizm merkezi. Datça ve Kurucabük adında iki bölümden oluşmakta.

Oldukça dar bir girişi bulunan Bencik Koyu’na girdiğinizde daha önce karşılaşmadığınız güzellikte bir manzara ile karşılaşacaksınız. Hisarönü ve Gökova Körfezini birbirinden ayıran bir noktada bulunan Bencik doğal güzellikleriyle sizleri bekliyor olacak.

Akşam yemeği ve geceleme Bencik Koyu’nda.

4.Gün – Emel Sayın Koyu, Orhaniye Koyu, Selimiye Koyu

Yapılacak kahvaltının ardından Emel Sayın Koyu’na doğru demir alınacak. Koyda yüzme keyfini doruklarında yaşayabilirsiniz.

Türk müziğinin eşsiz isimleri arasında yer alan Emel Sayın’ın güzelliğine layık bir koy olan Emel Sayın Koyu üzerinde bulunan çam ağaçları kokusu sizleri her anlamda etkileyecek. Berrak denizi, büyüleyici manzarası ve misafirperver insanlarıyla güzel bir tatil destinasyonu olduğu ifade edilebilir.

Öğle yemeği Orhaniye Koyu’nda. Derin masmavi denizi ve Kızkumu plajı ile hemen her insanın duyduğu bir nokta. Denizseverlerin uğrak mekânı haline gelmesi güzelliği ile olduğu kadar temizliği ile de nam salan denizi ile mümkün olmuştur. Her boyuttaki teknenin rahatça girebileceği derinliğe sahip deniziyle dikkat çeken Orhaniye eşsiz bir deneyim için uygun bir durak.

Gün içerisindeki en son durak akşam yemeği ve geceleme için Selimiye Koyu.

Muğla Marmaris bölümünde yer alan Selimiye Koyu körfezin incilerinden bir tanesidir. Eski adıyla “Hydas” olarak bilinen Selimiye gün batımında dağların arkasına saklanan güneş manzarasıyla ünlü.  Üzerinde bulunan antik kalıntılar bölgenin geçmişinin çok eskilere uzandığını gösteriyor. Bulunduğu bölgede en yüksek tepelerden biri olma özelliği ile eşsiz bir manzara sunmakta. Koyun güneydoğu tepelerine helenistik dönemden kalma kalıntıların bulunması yabancı turistler tarafından sık sık ziyaret edilmesine neden oluyor. İzleme kulesi, deniz feneri, manastır ve tiyatro bölümleri dikkat çeken bölümler arasında.

Amerikan bilim adamları ve sualtı arkeologların bölgede yapmış oldukları batık enkaz çalışmaları önemli kalıntıların ortaya çıkarılmasına neden olmuştur. Bulunan kalıntılar şu anda Bodrum Sualtı Müzesi’nde sergilenmekte. Tekne ve yatların vazgeçilmez durakları Selimiye – Hisarönü – Orhaniye üçlüsü arasında yer alan Selimiye taze kekik kokusu ve samimi insanlarıyla sımsıcak hissetmenizi sağlayacak. Koy üzerinde bol bol balık, sebze, meyve, badem, zeytin ağacı ve daha pek çoğunu bulmak mümkün. Tertemiz havası vücudunuzu gençleştirecek huzurlu ortamı tüm stresinizden uzaklaştıracak.

5.Gün – Dirsekbükü, Bozburun

Bodrum’dan Marmaris’e olan seyahatlerde güzel bir dinlenme noktası olan Dirsek Bükü Ege Denizinde yer almaktadır. Çok sayıda korunaklı koya sahip olması nedeniyle gerçek bir seyahat noktası olma özelliği taşımakta. Deniz gezisi zevkini doruklarında yaşayacağınız bir nokta.

Sünger işleri ve gulet yat inşa sektörü bakımından ön plana çıkmayı başarmış olan Bozburun en iyi kereste ve ustaları bünyesinde barındırdığından pek çok şirketin çalışma alanlarından bir tanesi. Yat endüstrisi bakımından gelişmiş bir nokta olması nedeniyle dünyanın pek çok bölgesinden binlerce turistin ziyaretine uğramakta.

6.Gün – Bozukkale (Loryma), Serçe Koyu

Tarihi kökeni M.Ö 10.yüzyıla kadar uzanan Bozukkale karşılıklı olarak uzanan dikdörtgen desenli kale duvarları ile bilinir. Kale duvarlarının 9 tane kulesi vardır ve kalenin bir tarafı eksiktir.

Döneminde İngiliz donanma gemilerine gezi alanı olarak hizmet veren Bozukkale şimdilerde sahil tersanesi olarak kullanılmaktadır. Ege’de bulunan tüm yatları izleyebileceğiniz önemli bir stratejik noktada bulunan Bozukkale M.Ö Yunanlılar, Knidos savaşı gibi noktalarda saldırı alanı olarak kullanılmıştır.

Mavi yolculuk aşamasında sonraki durak Serçe Koyu ve korunaklı bir yapısı bulunmakta. Koyda bulunan tarihi kalıntılar şu an Bodrum Sualtı Müzesi’nde sergilenmekte.

Akşam yemeği ve geceleme Serçe Limanı’nda.

7.Gün – Arap Adası, Kadırga Koyu, Marmaris

Kahvaltının yapılmasının ardından Arap Adası’nda yüzme molası verilir. Öğle yemeği ise; Kadırga Koyu’nda sunulur. Marmaris’ten hareket eden hemen her teknenin yüzme molası verdiği bir koydur.

Akşam yemeği ve geceleme için Marmaris’e doğru hareket edilir.

8.Gün – Marmaris

Kahvaltının ardından saat 10.30’da turumuz sona erer.

Gün
Lokasyon
Açıklama
1
Bodrum          
Öğleden sonra ( 14.00 – 16.00 ) arası tekne girişi ve bilgilendirme sonrası Bodrum Limanı’ndan hareket edilir.
1
Ada Boğazı     
Yüzme molası, akşam yemeği ve geceleme için ilk durağımız Ada Boğazı olacaktır.
2
Knidos             
Kahvaltıdan sonra antik kent Knidos’a yüzme molası ve öğle yemeği için hareket edilir.
2
Palamutbükü
Akşam yemeği ve geceleme Palamutbükü’nde olacaktır.
3
Datça                
Kahvaltıdan sonra Datça Limanına geçilir.
3
Akvaryum Koyu (Marmaris)
Tekne de varsa eksiklerin tamamlanmasının ardından Akvaryum Koyu’nda yüzme molası ve öğle yemeği verilir.
3
Aktur
Akşam yemeği ve geceleme için Aktur’a demir atılır.
4
Kocabahçe
Kahvaltıdan sonra yüzme molası ve öğle yemeği için Kocabahçe Koyu’na yola çıkılır.
4
Dirsek Bükü
Akşam yemeği ve geceleme Dirsekbükü’nde olacaktır.
5
Bozburun
Kahvaltı sonrası Bozburun’a hareket edilir.
5
Ada Boğazı
Yüzme molası ve öğle yemeği Adaboğazı’ndadır.
5
Tavşanbükü
Akşam yemeği ve geceleme için Tavşanbükü’ne demir atılır.
6
Oğlan Boğuldu
Kahvaltı sonrası Oğlanboğuldu’da yüzme molası verilir.
6
Bozukkale
Ardından öğle yemeği için Bozukkale’ye hareket ediyoruz.
6
Serçe
Akşam yemeği ve geceleme Serçe’de yapılacaktır
7
Kadırga & Kumlubük (Marmaris)
Kahvaltı sonrası yüzme molası için Kadırga’ya geçilir. Ardından Kumlubük’te öğle yemeği ve yüzme molası için demir atılır.
7
Cennet Adası (Marmaris)
Akşam yemeği ve geceleme Cennet Adası’ndadır.
8
Marmaris
Kahvaltı sonrası ( 9.30 – 10.00 ) Marmaris Limanı’nda ekibimize veda ederek unutulmaz anılarla tekneden ayrılış.

 

Bize ulaşın!

Design Float Email Instagram YouTube LinkedIn Forrst