Rezervasyon & Bilgi: +90 532 456 96 57

Haberler & Duyurular

Bodrum – Hisarönü – Bodrum 1 Hafta Mavi Tur Programımız

Mavi Tur Detayları

Bodrum – Hisarönü – Bodrum 1 Hafta Mavi Tur Programımız

Giriş

Muğla’nın liman şehirlerinden biri olan Bodrum, ülkemizin popüler tatil alanlarından bir tanesidir. “Karya – Halikarnas” olarak isimlendirilen Bodrum, Mausolus Mozolesi ile bilinir. 15. yüzyılda yapılmış Bodrum Kalesi limana tepeden bakar ve kalede Sualtı Arkeolojisi Müzesi bulunur. Yılın her ayında pek çok festivale ev sahipliği yapar. Belirtilen bu mavi yolculuk, tatil severlerin favori konaklarından biri olan Bodrum’dan başlayarak Bodrum’un güzel turkuaz denizinde dinlendirici bir yolculuğa çıkarır. Eşsiz güzelliğe sahip koylarda yüzmek, güneşlenmek, dinlenmek ya da keşfe çıkmak için fırsatlar bulabilirsiniz. 7 günlük bir yolculuğun ardından tekne tatili Bodrum’da son bulur.

1.Gün – Bodrum

Tekne karşılamasının ardından, mürettebat ile tanışılır. Kaptan tarafından seyahat ve tekneyle ilgili genel bilgilendirmeler ve uyarılar yapılır. Akşam yemeği ve geceleme Bodrum Limanı’nda gerçekleşir. Her yeri eşsiz güzelliklerle dolu Bodrum Yarımadası mavi tur tatili için uygun bir başlangıç noktasıdır. Tarihi, doğal ve turistik güzellikleriyle dikkat çeken Bodrum, dost canlısı insanları, mavi gökyüzü, bol güneşi ile tatilseverlerin favori noktalarından biridir. Dilerseniz, bu akşam karaya çıkarak Bodrum’un en popüler restoranlarında yemek yiyebilir ve kısa bir sahil turu yapabilirsiniz.

2.Gün – Palamutbükü, İnce Burun

Kahvaltının ardından Palamutbükü’ne doğru seyir yapılır. Başlı başına bir cenneti simgeleyen Palamutbükü muazzam güzelliği ile görülmeye değerdir. Huzuruiliklerinize kadar hissedeceğiniz bu koyun tertemiz havasına hayran kalacaksınız. Öğle yemeği ve yüzme molasının ardından, İnce Burun’a doğru yola çıkılır. Buraya akşam yemeği ve geceleme için demir atılır.

3.Gün – Aktur Koyu, Bencik Koyu

Kahvaltının ardından Aktur Koyu’na doğru harekete geçilir. Dünyanın oksijen deposu olarak tanımlanabilen Aktur Koyu,çam ağaçlarının kuşattığı doğal bir cennet gibidir. Aynı zamanda “Türkiye’nin en güzel koyu” ünvanına layık görülen bir koy olması sıcak turizm bölgelerinden biri olmasını sağlamıştır. Datça ve Kurubucak isminde iki bölümden oluşan Aktur mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Burada öğle yemeği ve kısa bir yüzme molasının ardından Bencik Koyu’na doğru hareket edilir. Dar bir girişe sahip olan koyun, eşsiz bir manzarasını izleyebilir, bolca anı biriktirmek için fotoğraf çekebilirsiniz. Akşam yemeği ve geceleme için Bencik Koyu’na demir atılır.

4.Gün – Emel Sayın Koyu, Orhaniye Koyu, Selimiye Koyu

Kahvaltıdan sonra demirlenecek olan Emel Sayın Koyu’nda yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. Klasik müzik camiasının önemli isimlerinden olan Emel Sayın’ın adını alan koy insanı uzaklara alıp götüren büyüleyici kokusu, berrak sahili, manzarası ve sıcak insanlarıyla cazip tatil destinasyonu olma niteliği taşımaktadır. Öğle yemeğini yiyeceğiniz Orhaniye Koyu, bölgede yer alan meşhur Kızkumu Plajı sayesinde deniz severlerin uğrak mekanı haline gelmiştir. Kızkumu’nda karaya çıkarak, karadan denize doğru bir yol oluşturan kırmızı kumun üzerinde yürüyebilirsiniz. Ardından akşam yemeği için Selimiye’ye doğru seyir yapılır. Selimiye, Hisarönü Körfezi’nin doğa ve tarihi olarak önemli bölgelerinden birisidir. Dağların arasından sunduğu güneş manzarasıyla büyüleyen ve bulunduğu bölgede en yüksek tepe olma özelliği taşıyan Selimiye, Sarıkaya ile yüksek tepe özelliği göstermektedir. Kızılköy, Aşarkale Mahallesi de dahil edildiğinde üç ayrı kale kalıntısı bulunan bölge tarihi nitelikleriyle yabancı turistlerin ilgi odağıdır. Diğer dikkat çeken yerler; izleme kulesi, deniz feneri, manastır ve tiyatro bölümleridir. Amerikan sualtı arkeolog ve bilim adamlarının batık enkaz araştırmalarına konu olan bölgede bulunan değerli şeyler Bodrum Sualtı Müzesi’nde sergilenmektedir.Selimiye Koyu aynı zamanda zeytin ağaçları, çeşitli balıklar, sebze, meyve, badem, taze kekik, huzuru, sıcak insanları ile ünlüdür. Karaya çıkarak hem tarihi hem doğası ile ünlü olan bu benzersiz koyu baştan sona keşfedebilir, tarihi kalıntılar arasında geçmişin izlerine tanıklık edebilirsiniz.

5.Gün – Dirsekbükü, Bozburun

Kahvaltınınardından Dirsekbükü’ne doğru yolculuğa çıkılır. Ege Denizi’nde bulunan Körfez ve Hisarönü arasında bir bölgede yer alan Dirsekbükü, Bodrum’dan Marmaris’e doğru yolculuğa çıkanların uğrak mekanıdır. Dinlenme, mola gibi durumlarda Dirsekbükü tercih edildiğinden pek çok korunaklı koy ile karşılaşılır. İnanılmaz bir deniz gezisi deneyimi sunacak olan Dirsekbükü’ndedenizin ve doğanın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. 5. Günün son durağı olan Bozburun, sünger ve gulet yat inşa işleriyle ismini duyurmuştur. Gulet ve yat üretim endüstrileri ile ismini duyuran Bozburun dünyanın pek çok bölgesinden turistin sıkçaziyaret ettiğiküçük bir balıkçı kasabasıdır. Bozburun’da karaya çıkarak bu küçük ve şirin balıkçı kasabasında yürüyebilir, restoranlarında akşam yemeği yiyebilirsiniz.

6.Gün – Datça, Knidos

Sabah vakitlerinde Datça’ya doğru hareket edilir. Datça Yarımadası Ege adalarına yerleşen Antik Yunan kökenli göçebe bir toplum olan Dorlar tarafından kurulmuştur. Ege Denizi ve Akdeniz arasında bulunmaktadır. Knidos antik kenti yarımadadan 38 km uzaklıkta bir mesafededir. “En güzel tanrıça Afrodit için en güzel yarımadada inşa edilmiş şehir” olarak bilinir. Sonraki durak olan Knidos, Anadolu’nun görkemli antik kentlerinden bir tanesi olarak tarif edilir. Knidos Datça Yarımadasının ilk yerleşim yeri olarak bilinir. Bünyesinde barındırdığı tiyatro derin bir kültüre sahip olduğunun göstergesidir. Ayrıca; liman bölümlerinde Bizans Döneminde inşa edilmiş olan iki ayrı kilise kalıntıları ile karşılaşılmaktadır. Tanrıça Afrodit’in kutsal tapınağı, bir çift limanı ile şehir gerçek anlamda büyüleyici etkiler taşımaktadır. Datça’da karaya çıkarak bu tarihi kalıntılar arasında kısa bir yürüyüş yapabilir, fotoğraf çekebilirsiniz. Geceleme yine burada gerçekleşir. Dilerseniz, akşam yemeği için Datça’nın birbirinden lezzetli ve Akdeniz mutfağına sahip olan restoranlarını tercih edebilirsiniz.

7.Gün – Karaada, Meteor Koyu ve Poyraz Limanı’na gidiş

Kahvaltıdan sonra Karaada’ya doğru demir alınır. Bodrum’dan 5 km uzaklıkta bulunan Karaada kükürtlü suları ve çamur banyoları ile bilinir. İyileştirici gücü olduğuna inanılan su ve çamur ziyaretçiler tarafından değerlendirilir. Mağara içerisinde gelen sıcak su ve çamurun sağlığı iyi yönde etkileyip güzelliği arttırdığına inanılır. Yaklaşık olarak 29 – 32 derecelik bir sıcaklığa sahip olan sular denize boşalmaktadır. Sıcak suda yüzme ve çamur banyosu yapabilme imkanı elde edilebilen Karaada’da keyifli vakit geçirmek işten bile değildir. Karaada’ya oldukça yakın olan Meteor Koyu’nda kısa bir yüzme molası verilir. Ardından, günün son durağı olan Poyraz Limanı’na demir atılır. Poyraz Koyu Bodrum’a 45 dakika mesafededir. Orfoz, Müren, Denizyıldızı, Ahtapot ve çeşitli balık türleriyle misafirlerini bekleyen koy ihtişamlı bir görüntüye sahip olan koy, dalış için en uygun noktalardan biridir. Poyraz Koyu’nun ardından akşam yemeği ve geceleme için Bodrum Limanı’na doğru yola çıkılır. Sabah kahvaltının ardından bolca anılar biriktireceğiniz ve uzun yıllar aklınızda kalacak mavi yolculuk sona erer.

Gün Расположение Açıklama
1 Бодрум Öğleden sonra ( 14.00 – 16.00 ) arası tekne girişi ve bilgilendirme sonrası Bodrum Limanı’ndan hareket edilir
1 Karaada Yüzme molası, akşam yemeği ve geceleme için ilk durağımız Karaada olacaktır.

2 Palamutbükü Kahvaltıdan sonra Palamutbükü’ne yüzme molası ve öğle yemeği için hareket edilir.
2 İnceburun Akşam yemeği ve geceleme İnce burun’da olacaktır.
3 Aktur Kahvaltıdan sonra yüzme molası için Aktur’a geçilir. Sonrasında Bencik Koyu’na demirlemek üzere yola çıkarız.
3 Bencik Koyu Akşam yemeği ve geceleme yarımadanın en dar noktasında gizli kalmış bir cennet gibi sizi kucaklayan bu koydadır.
4 Emel Sayın Koyu Kahvaltıdan sonra yüzme molası için Emel Sayın Koyu’na demirliyoruz.
4 Orhaniye Öğle yemeği Orhaniye’de olup, burada Kızkumu’nda denizin içinde yürüyebilirsiniz.
4 Selimiye Akşam yemeği ve geceleme için Selimiye Koyu’na hareket ediyoruz.
5 Dirsek Bükü Kahvaltı sonrası Dirsekbükü Koyu’na hareket edilir.
5 Бозбурун Yüzme molası ve öğle yemeğinin ardından akşam yemeği ve geceleme için Bozburun’a demir atılır.
6 Datça Kahvaltı sonrası bol oksijenli ve şifalı havasıyla eski dönemlerden bu yana gizemini koruyan Datça’ya hareket edilir.
6 Knidos Limandaki molamızın ardından akşam yemeği ve geceleme için antik kent Knidos’a geçilir.
7 Poyraz Limanı Kahvaltı sonrası Poyraz Limanı’na gitmek için Karaada’ya doğru yola çıkılır.
7 Meteor Koyu Yüzme molası ve öğle yemeğinin ardından Meteor Koyu’da akşam yemeği ve geceleme olacaktır. Dilerseniz burada su altı mağaralarını gezebilirsiniz.
8 Бодрум Kahvaltı sonrası ( 9.30 – 10.00 ) Bodrum Limanı’nda ekibimize veda ederek unutulmaz anılarla tekneden ayrılış.

Связаться с нами!

Дизайнерский поплавок Электронная почта Инстаграм Ютуб LinkedIn Форрст