Rezervasyon & Bilgi: +90 532 456 96 57

Haberler & Duyurular

Bodrum-Gökova-Hisarönü-Bodrum 2 Hafta Mavi Tur 1’inci Gün-Göcek

Mavi Tur Detayları

Bodrum- Gökova Körfezi – Hisarönü Körfezi – Bodrum 2 Hafta Mavi Tur Programımız1’inci Gün – Göcek

1.Gün – Bodrum

Mavi yolculuk için yata giriş yaptığınız yat kaptanı ve personelleri ile tanıştırılmanın yanı sıra mavi yolculuk hakkında bilgi almanız için “Hoşgeldin Kokteyl’i” düzenlenecek. Kokteyl’in ardından akşam yemeği ve geceleme Bodrum Limanı’nda.

Ülkemizin Ege kıyılarında düzenlenecek mavi yolculuklarda uygun bir başlangıç noktası olan Bodrum tertemiz havası, berrak denizi, bol güneşi ve sıcacık insanlarıyla bilinir. Uygun demirleme alanları sayesinde tekne, yat gibi her türlü deniz aracının giriş yapabildiği bir nokta. Yerleşim alanı ve köylerindeki doğal dokunun bozulmamış olması doğanın tadını bir başka yaşatıyor.

Muğla ilinin liman kentlerinden biri olan Bodrum ülkemizin güney batı noktasındadır. Antik dönemlerde “Karya – Halikarnas” olarak isimlendirilmiş olan Bodrumun Mausolus Mozolesiyle ünlü olduğu biliniyor. Haçlıların 15. yüzyılda yaptırdığı iddia edilen Bodrum Kalesi’ni gittiğinizde mutlaka görmelisiniz. Her yıl pek çok festivale ev sahipliği yapan bir kale olma özelliği gösteriyor. Kalede bulunan Sualtı Arkeolojisi Müzesini de gezmelisiniz.

2.Gün – Orak Adası, Çökertme Koyu

Bodrum’un doğu bölümlerine 16 km uzaklıkta bulunan Orak Adası kristal mavi suları ile bilinir. Zengin deniz yaşamı pek çok deniz canlısına ev sahipliği yapar. Popüler bir konumda bulunan Orak Adası tepelerin eteklerinde yer alan zeytin ağaçları ile bir başka güzeldir. Korunaklı koyları bulunan ancak yerleşim bulunmayan ada Kargıcık Koyunun karşısında yer alıyor. Denizin adeta bir akvaryumu andırdığı adada dilediniz gibi yüzme şansına sahipsiniz. Diğer türkiye yat turları rotlarını linkten görebilirsiniz.

Gökova Körfezinin geçilmesinin ardından karşılaşılan ve türkülerde ismini sıkça duyduğumuz Çökertme Koyu Kepçe Burnu ve Karaburun arasında bir konumda yer almakta. Korunaklı alanlarıyla geceyi geçirebileceğiniz Çökertme Koyu tekneciler arasında oldukça ünlü bir nokta. Batı – Kuzey ve Batı – Doğu yönünde esen rüzgarların zararlı etkilerine karşı koruyucu etkisiyle tekneciler arasında ün yapmıştır. Çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili olan Çökertme’de yerel restoranlarda birbirinden lezzetli yemekleri yiyebilirsiniz. Geceleri gerçekleştirilen oryantal gösterileri mutlaka izlemeniz gereken görsel şölenlerden.

3.Gün Sedir Adası – Cleopatra Adası, İngiliz Limanı

Marmaris’e 18 km uzaklıkta bulunan Sedir Adası Kleopatra Adası ya da Şehir Adası olarak da bilinir. Kleopatra Plajı ve Cedrae antik kenti ile ünlü olan Sedir Adası surların kalıntılarının izlenebileceği bir nokta. Antik tiyatro kalıntıları da bulunmakta. Sedir Adasının kuzey – batısında ilginç özelliklerde bir plaj bulunmakta. İnsanların söylentisine göre Kleopatra ve Antonius’un bu noktada yüzdüğü ve kumların Kuzey Afrika’dan getirildiğine inanılmakta. Doğu bölümünde bulunan kalıntıların Roma dönemine ait olduğu belirtilmekte. Antik tiyatrosu oldukça iyi durumda olan Sedir Adası’nda kitabelerden elde edilen bilgilere göre Apollon onuruna düzenlenen atletizm festivalleri Agora’da yapılmakta.

1.Dünya Savaşı esnasında İngiliz donanma gemilerinin gizlendiği ifade edilen liman zamanla İngiliz Limanı adını almıştır. Almanya’nın Yunan Adalarını işgali esnasında İngiliz asker uçağı, pilot iskeletlerinin Türk dalgıçlar tarafından bulunması İngiliz Limanı’nda gerçekleşmiştir.

4.Gün – Karacasöğüt

Karacasöğüt ideal duraklardan bir tanesi. En büyük koyu Gökova’nın altında bir noktada yer alan Karacasöğüt girişinde bir ada ve kapalı bir koya sahip.

Akşam yemeği ve geceleme Karasöğüt’te.

5.Gün – Löngöz Koyu, Tuzla

Gökova Körfezi’nde yer alan en güzel koyu bünyesinde barındıran Löngöz doğanın tadını çıkarabileceğiniz yegane alanlardan bir tanesi. Rüzgarı her yönden esen Löngöz’ün yatların demirlemesi için uygun koşul ve şartlar sunmakta.

Löngöz Koyu’nun ardından guletimiz Tuzla Koyu’na demirler. Koyun masmavi sularında yüzme keyfini doruklarında yaşayabilirsiniz.

Akşam yemeği ve geceleme Tuzla Koyunda.

6.Gün – Yedi Adalar (Küfre / Uzun Liman)

Balıkçılık ve sünger avcılığı yapmak için uygun koşullara sahip olan koy şnorkelle yüzme için ideal bir nokta. Uğradığınızda zıpkınla balık avlamayı, sünger toplamayı unutmamalısınız. Güzel bir doğal liman olan Küfre’yi ziyaret edebilir gezintinin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca; Güllük Ormanı’nda çıkacağınız gezinti ile doğanın tadını çıkarmanız mümkün. Yemyeşil çam ormanlarıyla kaplı olan kıyısı ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmakta. Batı bölümünde kimselerin olmadığı Martil Adasını ziyaret ederek sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz. Güney ve doğu bölümlerinde dinlenebileceğiniz plajları ve denizi ile harika bir yer.

Çamaltı, Gökağaç, Karaağaç Limanı, Uzun Liman ve Küfre Koyu önemli demirleme noktaları arasında. Koyların her birinin birbiriyle bağlantılı olduğunu ifade edelim.

7.Gün – Ada Boğazı, Mersincik Koyu

İsmini “Akvaryum” kelimesinden alan Ada Boğazı berrak suyu ile ünlüdür. Denizine baktığınızda 30 metre kadar derinleri görebileceğiniz bir temizlik vardır. Batı bölümünde yer alan küçük koy ve berrak sularında kafanızı dinleyeceksiniz.

8.Gün Palamutbükü, İnce Burun

Datça yarımadasının en güzel plajlarını barındırmasıyla ünlü olan Palautbükü genelde küçük plajlara sahiptir. Gençleştiğinizi hissedecek kadar temiz havası, başka yerde bulamayacağınız huzuru ile görülmeye değer. Datça yarımadasının ucunda yer alan Palamutbükü Knidos antik kent kalıntıları ile de nam salmıştır. Huzuru, mutluluğu bulabileceğiniz Palamutbükü sımsıcak insanlarıyla hiç olmadığınız kadar mutlu hissetmenizi sağlayacak. Muazzam doğal güzelliğe sahip olan bu noktada tek başına bir cennet.

Akşam yemeği ve geceleme İnce Burun’da.

9.Gün – Aktur, Bencik Koyu

Dünyada görülmemiş bir oksijen seviyesine sahip olan Aktur “Dünyanın oksijen tüpü” olarak tanımlanmaktadır. Sıcak bir turizm merkezi olmanın yanı sıra misafirlerini tüm olanakları ile güzel bir şekilde ağırlaması ne denli önemli bir nokta olduğunu gösteriyor.

Oldukça dar bir girişi bulunan Bencik Koyu’nun eşsiz bir manzara ile misafirlerini karşıladığını görüyoruz. Gökova Körfezi’ni Hisarönü Körfezi’nden ayıran bir noktada bulunan Bencik Koyu yarımadanın en dar yerinde bulunuyor.

10.Gün – Emel Sayın Koyu, Orhaniye Koyu

Kahvaltının yapılmasının ardından Emel Sayın Koyu’na doğru hareket edilip demirlenecek. Yüzme keyfinin bir başka yaşandığı koylardan biri.

Türk klasik müziği denince ilk akla gelen isimlerden olan Emel Sayın’ın ismini almış olan Emel Sayın Koyu güzellik ve ihtişam bakımından sanatçıyı aratmıyor. Çam ağaçlarının etkileyici kokusu, tertemiz sahili ve büyüleyici manzarasıyla ismini fazlasıyla hak eden bir yer. Ekonomik bir tatil destinasyonu olan Emel Sayın Koyu misafirperver insanlarıyla dikkat çekiyor.

11.Gün – Selimiye Koyu

Hisarönü Körfezi’nin incileri arasında yer alan Selimiye Koyu eski ismiyle “Hydas” gün batımında muhteşem bir manzara sunuyor. Antik dönemlere kadar uzanan kalıntıları barındıran Selimiye Koyu bulunduğu bölgenin en yüksek tepesi olma özelliğine de sahiptir. Koyda Helenistik dönemden kalma kalıntıların yer alması yabancı turistlerin aktif bir biçimde koyu ziyaret etmesine neden olmakta. İzleme kulesi, deniz feneri, manastır ve tiyatro’su dikkat çeken yerlerinden.

Amerikan Sualtı Arkeologların batık enkaz çalışmalarında bulmuş oldukları değerli şeyler günümüzde Bodrum Sualtı Müzesi’nde misafirlere açılmıştır. Mavi yolculuk esnasında teknelerin vazgeçilmez duraklarından biri olan Selimiye Koyu tertemiz deniz suyu, bolca balık, sebze, meyve, badem ve zeytin ağaçları ile ünlüdür. Huzurlu ortamı ve sıcacık insanlarının sevgi gösterilerine tanık olacağınız koyda taze kekik kokusunu hissedeceksiniz.

12.Gün – Dirsekbükü, Bozburun

Ege Denizi üzerinde yer alan Körfez ve Hisarönü Körfezi’nin arasında bir noktada yer alan Dirsekbükü Bodrum’dan Marmaris’e doğru yolculuğa çıkmış hemen her teknenin uğrak yerlerinden biri. Dinlenmek ve ihtiyaç karşılamak için mola verilmiş olan Dirsekbükü’nde çok sayıda korunaklı koy bulunmakta.

Her geçen gün gelişen sünger işleri ve gulet yat inşa sektörü ile markalaşmış Bozburun en kaliteli keresteleri, en iyi ustaları bünyesinde barındırması nedeniyle büyük şirketlerin öncelikli tercihleri arasında yer almıştır. Yat inşa sektörü sayesinde yalnızca ülkemizde bilinen bir nokta olmakla kalmayıp tüm dünyaya açılan Bozburun önemli bir cazibe merkezi haline gelmiştir.

13.Gün – Datça, Knidos (Cnidos)

Dorlar tarafından kurulduğu bilinen Datça Ege ve Akdeniz arasında yer almaktadır. Yarımadanın 38 kilometre sonlarına doğru Knidos antik kenti Karya ile karşılaşmak mümkün. Karya Strabo tarafından “En güzel tanrıça Afrodit için en güzel yarımadada inşa edilmiş şehir” olarak tanımlanmakta. Yüzlerce yıl önce İspanyol Korsanların cüzzam hastalarını ölüme terk ettiği yer olarak da bilinir. Efsaneye göre; cüzzam hastalarının hepsi adanın havasından iyileşmiştir. Yarımada üzerinde bir yürüyüşe çıkarak doğanın tadını çıkarmanız mümkün.

Anadolu’da bulunan pek çok antik kent içerisinde en görkemlisi olan Knidos görkemli kalıntıları ve doğal güzellikleri ile isminden sıkça bahsettirmekte. Knidos antik kenti üzerinde bulunan limanın hemen yanında bir tiyatro bulunmakta. Limana doğru yapılacak yolculuk Bizans döneminde inşa edildiği tahmin edilen iki kilise kalıntısında ulaştıracak. 1960’lı yıllardan itibaren site alanı ilan edilen Knidos arkeolojik kazılara konu olmuştur. Demeter Heykeli Knidos’ta bulunmuş ve British Museum’a yerleştirilecek misafirlere sunulmuştur. Tanrıça Afrodit’in kutsal tapınağı ülkemizde markalaşmış bir cazibe merkezidir.

14.Gün – Karaada, Meteor Koyu, Poyraz Limanı

Bodrum’a yaklaşık olarak 5 km uzaklıkta bulunan Karaada kükürtlü suları ve çamur banyoları ile tüm dünyada markalaşmıştır. İyileştirici gücü bulunduğuna inanılan Karaada’ya gittiğinizce çamur banyolarına girmeli tadını çıkarmalısınız. Mağara içerisinden gelen sıcak su ve çamuru sağlık, güzellik gibi noktalarda yardımcı olmakta. Sıcak sularda yüzmeden bu noktadan ayrılmamanızı öneririz.

Karaada’nın güney noktasında yer alan Meteor Koyu ismini burada bulunan bir Meteor Çukuru’ndan almıştır. Platform üzerinden atlayacağınız derin suyun içinde bir su altı mağarasını gezintiye çıkmanız mümkün. Kendine has özellikleri bulunan Meteor Koyu önemli etkileriyle biliniyor.

Karaada’nın arka kısmında yer alan Poyraz Koyu Bodrum’a yaklaşık olarak 45 dakika mesafededir. Sıcak rüzgarları teninizde hissedeceğiniz Poyraz Koyu serin ve ferahlatıcı etkisiyle yaz mevsiminin sıcağında sizi bir nebze olsun serinletecek. Acemi ve tecrübeli dalgıçlar için uygun şartlara sahip olan koy 5 metre derinliklerde başlayıp 20 metrelere kadar ulaşabilen kaya oluşumları ile görsel bakımdan hoş bir görüntü sunuyor. Orfoz, müren, denizyıldızı, ahtapot ve daha pek çok küçük balık çeşidi bu noktalarda karşınıza çıkacaktır. Ayrıca; Antik amfora parçaları ile de karşılaşmanız mümkün.

Bu noktaların ardından akşam yemeği ve geceleme için Bodrum Limanı’na doğru hareket edilir.

15.Gün – Bodrum

Yapılacak kahvaltının ardından saat 10:30’da turumuz sona erer.

Связаться с нами!

Дизайнерский поплавок Электронная почта Инстаграм Ютуб LinkedIn Форрст